Koekjes verpakken

Koekjes verpakken is zo eenvoudig nog niet. Als je koekjes weggeeft dan gaat het niet alleen om een leuke verpakking, maar is het ook zaak de koekjes lang vers te houden. Er is geen specifiek verpakkingsmiddel voor het koekje, en dus wordt creativiteit gevraagd. Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om de zelf gebakken koekjes op leuke wijze te presenteren.

 

Met behulp van theedoeken en een afgesloten plastic zakje

Neem theedoeken, een prima manier om je koekjes in te pakken. Verpak eerst wel de koekjes in een plastic zak, een zak die afgesloten kan worden. Vervolgens wikkel je dit in theedoeken en doe je er bij wijze van decoratie nog een strik omheen. Prima om zo je koekjes te verpakken. Koekjes werden vroeger nog wel eens verpakt in iets dat leek op een glazen fles, dus waarom zou je je koekjes daar nu ook niet in kunnen verpakken? Het is een tikkeltje vintage, zo’n bokaal met koekjes. Het is een echter vooral een originele wijze om je koekjes te verpakken Je kunt de fles, bokaal of vaas prima versieren met iets van stof en een tekstkaartje maakt de koekjes verpakking helemaal af.

 

Gebruik gewoon cellofaan; blijven de koekjes ook lekker vers

Je kunt je koekjes ook als een heel groot snoepje verpakken, gewoon met behulp van cellofaan dus. In cellofaan blijven je koekjes bovendien vers. Kies voor transparant cellofaan, waardoor de koekjes de hoofdrol krijgen. Rol bij voorkeur kleine stapeltjes met koekjes in het cellofaan, en zorg vooral dat dit verpakkingsmateriaal aan beide kanten uitsteekt. Doe vervolgens wat strikken om de uiteinden en geef je koekjes weg als een groot snoepje.

 

Spreek je creativiteit aan en koekjes verpakken is zo moeilijk niet

Een koekdoos als koekjes verpakken op een andere manier niet mogelijk is? Ja, waarom eigenlijk niet? Zorg wel dat de bodem schoon is en leg daar bijvoorbeeld een stuk keukenrol neer. Ook een koekdoos kun je verder prima versieren en decoreren. Koekjes verpakken in enveloppen? Ook dat zou je kunnen overwegen als je het echt niet weet verder. Doe de koekjes wel eerst weer in een afsluitbare plastic verpakking en versier de enveloppen en personaliseer de envelop naar believen. Koekjes verpakken is niet moeilijk, kwestie van even je creativiteit aanspreken. Het mooiste is uiteraard om zelf gemaakte koekjes weg te geven. Combineer je dit met gepersonaliseerde koekjes verpakking en je geeft altijd een heel origineel cadeau weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *