Stalen kozijnen buiten

Tot halverwege de zestiger jaren was het gebruik van stalen kozijnen buiten aan de orde van de dag. Stalen kozijnen kregen nadrukkelijk de voorkeur boven die van hout. Later draaiden de rollen om en leek de rol van het stalen kozijn voor buiten wel uitgespeeld. Niets is echter minder waar blijkt nu, nu ook de kozijnen van staal voor goede isolatie kunnen zorgen.

 

Lang had het stalen kozijn te kampen met isolatieproblemen

Pieken en dalen, zo kun je de combinatie van kozijnen en staal het best omschrijven. Heel lang leek de rol van stalen kozijnen voor buiten dan uit uitgespeeld. Mensen kozen voor kunststof kozijnen of kozijnen van hout. Dat had dus vooral te maken met de mindere isolatie die het stalen kozijn kon bieden waardoor de mensen meer moesten stoken en de stookkosten dus omhoog gingen. Dat probleem is nu getackeld, waardoor het stalen kozijn voor buiten weer meer en meer zichtbaar wordt.

 

Stalen kozijnen hebben een langere levensduur en een unieke, moderne uitstraling

Voordeel van stalen kozijnen buiten is wel de lange levensduur van de kozijnen. Bovendien heb je er amper omkijken naar. Af en toe eens schoonmaken is voldoende. Ondertussen kunnen stalen kozijnen die buiten dienst doen prima isolatie bieden en bovendien beschik je met stalen kozijnen over kozijnen die een unieke en zeer moderne uitstraling hebben. De stalen kozijnen buiten passen perfect bij de moderne gebouwen van nu en ook dat is een reden waarom steeds vaker gekozen wordt om stalen kozijnen voor buiten aan te laten brengen. Langzaam maar zeker wint het stalen kozijn dan ook terrein terug op het kozijn van hout.

 

Stalen kozijnen zie je al vaak bij grote raampartijen bij winkels en kantoren

Groot voordeel is wel de lange levensduur van het stalen kozijn. In dat opzicht kun je die prima vergelijken met die van kunststof. Nu al zie je dat om die reden het stalen kozijn voor buiten al toegepast wordt bij grote raampartijen, winkels en kantoren. Ander groot voordeel is ook de inbraak werende werking die stalen kozijnen voor buiten hebben. Ze bieden je dus een extra stuk zekerheid ten opzichte van kozijnen van hout.

Conclusie? Stalen kozijnen voor buiten winnen nadrukkelijk aan terrein terug ten opzichte van houten kozijnen. Nu de isolatieproblemen opgelost zijn lijken meer en meer mensen te kiezen voor de moderne uitstraling van stalen kozijnen. Bovendien spreekt het een grote groep mensen aan dat een stalen kozijn zo goed as onderhoudsvrij is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *