Techno music

Techno muziek is een elektronische muziekstijl, ontstaan in de jaren zeventig. Vanaf de jaren tachtig ontwikkelde de muziekstijl zich sterk, onder andere in het Amerikaanse Detroit en Duitse Frankfurt. De term techno music wordt sinds het begin van de jaren negentig gebruikt als verzamelnaam voor verschillende soorten elektronische muziekstijlen. Zo heerst er nog altijd verwarring over de verschillen tussen house en techno. Techno music valt te herkennen aan minimale veranderingen en opzwepende baslijnen.

 

De opkomst van techno music

 

De muziek van Kraftwerk en Giorgio Moroder wordt gezien als de eerste sporen van techno. In de muziek inspireren verschillende stijlen en artiesten elkaar constant, waardoor de muziek transformeert en door steeds meer artiesten wordt opgepakt. De eerste artiesten hadden weer invloed op Belleville Three en zelfs bepaalde nummers van Donna Summers kunnen worden gezien als onderdeel van de opkomst van techno. In de begintijd was techno als elektronische muziekstijl een stuk serieuzer dan tegenwoordig. De muziek was gebaseerd op een sombere futuristische blik op de wereld, waar house vaak meer up-beat en optimistisch was.

 

Techno met een snel tempo

 

Techno muziek begint bij 125 bpm. Wat opvalt is dat tempowijzigingen binnen een nummer zelden voorkomen in de techno. Met de evolutie van techno veranderde ook de snelheid. In 1991 bracht CJ Bolland een nummer uit dat als eerste snelheden van 140 bpm bereikte. Als mensen het tegenwoordig over techno hebben, hebben ze het meestal over muziek in dit hoge tempo. Niet alleen het tempo is belangrijk in techno music, maar ook de baslijn. De baslijn treedt niet op de voorkant maar geeft het nummer wel structuur en een volle klank. Zodra je de baslijn weg zou nemen verliest het nummer veel van zijn aantrekkingskracht.

 

Goede dansmuziek

 

Techno music is zeer dansbaar, net zoals bijvoorbeeld house en andere vormen van dance muziek. Het muziekgenre is dan ook echt gericht op de dansvloer en wordt wereldwijd vooral in clubs gedraaid. Door de harde beats en het 4/4-ritme is het eenvoudig om te dansen op deze muziek. Iedereen kan zijn eigen interpretatie aan het dansen geven en de muziek laten leiden. Het mooie van techno muziek is dat het zich al snel verspreide over de hele wereld en is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Techno geeft mensen over de hele wereld hetzelfde gevoel. Doordat de muziek geen zang of teksten bevat zijn er geen taalbarrières en kan iedereen de muziek op zijn of haar eigen manier waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *