Toeren Nederland en België

Het is weekend en je wilt wat leuks doen. Maar wat? Je wilt graag verschillende activiteiten combineren. Je wilt wat actiefs doen maar ook ontspannens. Je wilt naar het buitenland, maar het moet ook realistisch blijven. Je vraagt je af wat je kunt doen?

Zoek niet verder. We hebben het perfecte antwoord voor jou. Ga toeren door Nederland en België. Een heerlijk weekend beide landen verkennen klinkt toch fantastisch. Weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen en wat je moet doen? No worries, we got you. Volg deze planning en je zult een heerlijke tijd tegemoet gaan.

 

  1. Brussel: Begin in Brussel. Ook al ben je slechts bij onze zuiderburen en voelt België niet vaak ‘echt als het buitenland’ omdat het grootste deel van de bevolking ook gewoon Nederlands spreekt zul je je in Brussel wel echt in een ander land wanen. Deze dynamische stad met haar multiculturele bevolking die over het algemeen enkel Frans spreken is de perfecte locatie om je weekend te beginnen. Eet wafels met slagroom en ga heerlijk shoppen in de avenue Louise. Reis in de avond door naar Antwerpen.
  2. Antwerpen: Dineer bij het heerlijke ZaoWang waar je zult genieten van de lekkerste sushi die je ooit hebt gegeten. De sushi wordt in België op ‘sushiboten’ geserveert, dit is al een hele leuke ervaring. Na het eten kun je nog drankjes doen op de hoek bij Appelmans, de leukste cocktailbar van de stad. Ga hier na terug naar je accommodatie. Er zijn veel leuke airbnb’s in het centrum. Wil je liever vlakbij het centraal station zitten is het trendy en hippe Indigo hotel een dikke aanrader. In de ochtend kun je, indien je met de trein bent binnen een minuut naar het station wandelen. Ben je met de auto ben je binnen 5 minuten op de snelweg. Voordat je Antwerpen verlaat is een bezoek aan de dierentuin een must. De Antwerpen Zoo is het oudste dierenpark van België en is direct naast het centraal station gelegen.
  3. Delft: Delft is een iconische en historische stad. Het is een stad met veel cultuur en veel leuke activiteiten. Het heeft dezelfde grachten als Amsterdam alleen is het er een stuk minder druk. Er zijn wel veel toeristen maar lang niet zo veel als in onze hoofdstad. Er zijn veel leuke koffiebarretjes die perfect zijn voor de lunch. Zo zijn KeK en Koffie & zo grote favorieten bij de Delfste locals. Ook zijn de Porceleyne Fles en het Prinsenhof locaties die je niet mag overlaan als je houdt van cultuur en de Nederlandse geschiedenis.
  4. Rotterdam: Sluit je avond af in Rotterdam. Rotterdam heeft een prachtige skyline, wandel langs het water en kijk uit op de Maas. Langs de Maas heb je veel verschillende eettentjes en restaurantjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hotel New York ligt direct aan het water. In de zomer kun je er ook op het terras eten en genieten van het prachtige uitzicht. Ga na het eten nog even langs Witte de Withstraat. De Witte Aap en Bazar zijn gezellige tentjes waar je nog even na kunt borrelen en je toer door Nederland en België kunt nabespreken. Heb je toch nog trek? Spring dan even binnen bij het beroemde Warung Mini voor een lekker Surinaams broodje pom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *