Frietzaak Haarlem

 

Vlaamse friet, we zijn er allemaal dol op. Aan de basis van een lekkere zak met Vlaamse friet in Haarlem staat de keuze voor een goede grote en verse aardappel. Deze aardappelen worden in gelijkmatige grote staafjes gesneden voor een lekkere dikke friet met een volle aardappelsmaak. Of je nu een lekker patatje wilt als lunch, snack of avondeten, het is altijd een goed moment voor een portie Vlaamse friet.

 

Voorbakken en afkoelen

 

Om de Vlaamse friet echt die herkenbare smaak en textuur te geven is het belangrijk om de rauwe frieten eerst voor te bakken. Hierbij worden de frieten een paar minuten in het vet gegooid met de bedoeling dat de rauwe aardappel wordt gekookt. Het bruin bakken komt later. Tijdens het voorbakken verliest de aardappel veel vocht. Vervolgens moeten de voorgebakken frieten afkoelen. Hoe groter het temperatuurverschil van de aardappel is ten opzichte van de temperatuur bij het afbakken, hoe beter. Zodra de voorgebakken frieten afgekoeld zijn gaan ze opnieuw in het vet, dat heter is voor het afbakken. Hier liggen ze weer enkele minuten in om heerlijk krokant te worden.

 

Vlaamse frieten in Haarlem

 

In Haarlem kun je bij verschillende zaken heerlijke Vlaamse friet eten. Je eet hier niet zomaar een patatje mayo, ook al is dit heerlijk op zijn tijd, maar kunt vaak kiezen uit bijzondere varianten. Van Vlaamse friet met stoofvlees tot lemonpeper mayonaise en zelfgemaakte truffelmayonaise, de frietliefhebber kan de smaakpupillen echt verwennen in Haarlem. Wist je dat Vlaamse friet niet te maken heeft met de dikte? Een friet is Vlaams als deze vers is en dus van aardappel naar friet gaat op dezelfde plek als jij ze bestelt. Bij verschillende frietzaken in Haarlem kun je terecht voor duurzame frieten en biologische snacks. Daar wordt dan ook gebakken op groen gas.

 

Vegan en patat eten

 

Een goede portie Vlaamse frieten kan ook gewoon gegeten worden door vegetariërs en veganisten zolang de frieten worden afgebakken in plantaardig vet. Je kunt dus met je hele vriendengroep een lekker frietje gaat eten, ondanks alle verschillende dieetwensen. Let in dit geval wel op de sauzen en snacks die je bestelt. Ketchup is meestal plantaardig en bevat geen melk of eieren. Ook mosterd is gewoon plantaardig en bij enkele zaken kun je jouw frietje met vegan mayonaise bestellen. Bij de frietzaken zijn ook altijd wel snacks te verkrijgen die vega(n) zijn. Zo is de bamischijf altijd vrij van dierlijke ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *