Urban fotografie

 

Een populaire fotografiestijl is urban fotografie in Rotterdam. Urban fotografie wordt in de volksmond ook wel urbex genoemd. De fotografiestijl is een bijzondere vorm van fotografie waarbij er foto’s worden gemaakt van verlaten terreinen, industrieterreinen, verlaten huizen, verlaten grachtenpanden, verlaten gebouwen, verlaten fabrieken etc. Het sleutelwoord in deze fotografiestijl is verlatenheid. Het vast leggen van verlatenheid op de foto is van essentieel belang. Er moet een donkere en sombere sfeer ontstaan, maar het beeld moet tegelijkertijd wel blijven aanspreken en inspireren.

 

Locaties

Heb jij ook interesse om met deze fotografiestijl te spelen, begin dan bij het zoeken van de juiste locaties. Heel veel urban locaties zijn niet zomaar toegankelijk. Vaak zijn deze afgesloten of bevinden deze zich op privéterrein. Zoek dit dus eerst goed uit. Als je goede locaties hebt gevonden waar je mooie foto’s in de urban fotografie stijl kunt schieten, hou deze locaties dan voor je. Althans, deel ze niet zomaar met iedereen. Deze locaties zijn bijzonder en dienen verlaten te blijven om de stijl perfect op beeld uit te laten komen. Wanneer meer mensen achter jouw droom locatie komen zal het onverstoorde verlate gevoel verdwijnen en zullen je foto’s minder mooi zijn.

 

Het Belgische Doel

Doel is een ware spookstad in België. Het is een enorm bijzondere stad met veel verlaten huizen, fabrieken en gebouwen. Officieel mag je deze verlaten ruimtes niet in. Er rijdt ook continu politie rond dus wees hier zeker voorzichtig mee. Door de stad heen lopen mag wel legaal. De sfeer is niet te omschrijven, ook wanneer je alleen bent voelt dat niet zo. Je kunt de sfeer op deze locatie zeker goed overbrengen in je foto’s. Of je nu een beginner bent of al een echte professionele fotograaf, dit is de droomlocatie voor elke urban fotograaf.

 

Juiste bewerking

Wanneer je je foto’s hebt geschoten is de eerste stap gezet. Het is ook enorm belangrijk hoe je deze bewerkt. Heeft je foto nog niet die lugubere en verlaten sfeer kun je dit altijd met verschillende apps en tools bewerken. Adobe Photoshop is een fijne tool maar ook met Lightroom kun je heel veel bereiken.

Probeer altijd een gloomy effect te bereiken. Speel met het licht en verander de kleuren in de foto. Ga voor grauwe en aardse tinten om zo het beste effect te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *