Lippen opvullen Rotterdam

 

Wat is er sensueler en vrouwelijker dan mooie, goed geaccentueerde lippen? De schoonheid en jeugdigheid van je gezicht wordt vaak geassocieerd met dikke lippen, die door bepaalde factoren kunnen worden gewijzigd: leeftijd, roken en overmatige blootstelling aan de zon, de aanwezigheid van kleine lelijke verticale loodrechte fijne lijnen boven de bovenlip.

 

De doelstelling en de technieken

Niet iedereen heeft het geluk om de weelderige lippen van Angelina Jolie te hebben. Voor sommigen zijn dunne lippen een bron van complexen of zelfs een gebrek aan vrouwelijkheid. Voor anderen hebben de effecten van leeftijd, tabak of overmatige blootstelling aan de zon een negatieve invloed. Met de leeftijd drogen de lippen gemakkelijk uit, met als gevolg dat in de loop van de jaren verticale fijne lijnen, micro-pijlen en volumeverlies optreden. Bepaalde technieken van esthetische geneeskunde of chirurgie kunnen deze ongemakken tegengaan. De methode van volume-injecties in de lippen is ongetwijfeld de meest populaire en is gericht op het krijgen van een vollere mond, het in evenwicht brengen van de lippen tussen het bovenste en onderste deel, of het corrigeren van de asymmetrie.

 

Er zijn twee belangrijke acties:

-Meer volume geven door het vullen met vulstoffen of vet (lipostructuur) die helpen om een toename van het volume te creëren en een groter effect te geven.

– De behandeling van rimpels: het kan d.m.v. verschillende therapeutische hulpmiddelen zoals liplift, peeling, mesotherapie…

 

De gebruikte producten

Verschillende soorten vulstoffen, al dan niet absorbeerbaar, worden gebruikt om volume te geven aan een te dunne lip. Meestal wordt dit op de bovenlip toegepast. Het gebruik van niet-absorbeerbare producten wordt volledig afgeraden (siliconen, siliconenderivaten, Gortex …). In het geval van slechte resultaten kunnen de effecten rampzalig en moeilijk te corrigeren zijn. Met deze producten zijn inderdaad veel bijwerkingen (infecties, ontstekingsreacties zoals granulomen) beschreven, die bovendien moeilijk te extraheren zijn in geval van slechte tolerantie. We zullen daarom voornamelijk resorbeerbare producten kiezen zoals: Hyaluronzuur als eerstelijnsbehandeling: het is de sterbehandeling in de esthetische geneeskunde, afgeleid van een component die van nature in het lichaam aanwezig is en die het volume en de elasticiteit van de huid behoudt. Het is raadzaam om redelijk te blijven en niet overmatig te willen vergroten om een natuurlijk uiterlijk te behouden.

Het gebruik van hyaluronzuur zorgt voor de volgende resultaten:

– ontwerpt de contour opnieuw door de zoom van de onder- en bovenlip te injecteren

– accentueert de lippen door meer volume te geven

– vult rimpels rond de mond en strijk deze glad

– het verwijderen van de mondhoeken door de plooien tegelijkertijd te behandelen.-

– geeft een natuurlijk “glans” -effect aan de mond (trofisch effect door een oppervlakkige injectie van de lippen)

 

“Lipfilling” of lippen opvullen is een definitieve techniek die steeds vaker wordt gebruikt, maar die binnen het domein van cosmetische chirurgie valt en niet binnen dat van cosmetische verzorging. In het laatste geval is een kleine ingreep nodig om het opnieuw te injecteren vet te verwijderen.

Door betere technieken en producten zijn de mislukkingen zeer beperkt geworden. De overmatig grote lippen, of “ducklips” behoren definitief tot het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *